klik kasi ikan mkn..di0wg lapa la~

Thursday, November 24, 2011

PEREMPUAN DAN AIR MATA..OOMAIGOD !!







Ermm.. sebenarnye aku bukan nak cakap pasal air mate girls.. sume orang tahu girls memang kuat nanges.. kan ? ok mengaku pon… tapi sebab kenape mereka nangis.. =P

bile gegirls nangis sebab takot hepi confius shock cuak blablabla ak xnak kesah sebab nangis yang macam tu cepat hilang bersame emosi yang dah kembali tenteram. orang kate hujan renyai2 jela.. aku nak cakap pasal bile girls sedey dan menangis.. mostly kenape diorang sedey ?? sebab BOYa... ceh~

sile jangan salah kan lelaki hanye kerana terpedaya dengan binatang such as ular lidah bercabang, buaya tembaga, monyet dizaman muda dan juga biawak jantan... atau name saitifik untuk kategori ini is produk gagal.. (sotong tu lain cerita.. tolak tepi dulu.. tu pon produk gagal)

Bile terlalu banyak aku tengok kawan2 girls aku yang kena cerai talak 3 dengan ex-bf (ala baru bf je pom.. kecoh la luu hehe) kebanyakan nye akan frust menonggeng sampai guling2.. sedey punye pasal la kate kan.. kenape macam nie ? ok ye mamang la tak semua.. kan.. da memang aku tak cakap semua pon… bile aku tanye kat kawan2 girls kenape sampai menonggeng2 nie then diorang cakap..

“ihsan tak faham.. bukan ihsan yang rasa.. dart (bukn name sebenar) yang rase…”

“ihsan lelaki... ihsan kena tau.. lelaki..hati dye lagi kuat dr pompuan.. pompuan hati lembut...”

“ihsan heartless boleh la.. nad(bukan name sebenar jugak ) rasa nak jadi macam ihsan la”

“dila(mcm biase.. bukan name sebenar) betul2 sayang kan dia.. tapi dia tinggalkan dila sebab perempuan lain.. mestilah dila sedey”

“Kenape lelaki jahat ? “

“kenape lelaki bile Nampak perempuan cantik dia akan tinggalkan perempuan yang betul2 sayang kan dia” (nie ayat drama aku repeat.. saje nak berdrama siket =P )

“aku sayang kat kau la bodoh.. kenape kau buat aku macam nie. !!” (ayat lagenda budak setan ak rembat jgk letak.. ok fine nie q haidar yang cakap..)*y nie xde kena mngena dgn tajuk diatas harap maklum~

See… macam2 alasan yang diberi… tapi yang aku perhatikan beza antara boys and girls is boy nie kalau frust menonggeng sebab kena tinggal dia akan benci kat girl tu but girl kalau frust menonggeng berguling2 tarik2 rambut (kasi over siket action tu.. of coz la girl punye drama kan) sebab kena tinggal tapi lau boy tu datang pujuk merayu2 siket buat2 nangis air mata buaye dia tu and cakap

“i akan bunuh diri dengan paring knife “

konon2 la drama nye… eleyh tangan baru kena pisau lipat siket da ngadu kt makwe…. Nie nak tikam diri gune paring knife ? OMG.. tanak percaye.. then girl trus cair and maafkan dia dan pujuk hati smbil cakap..

“aku kena terima dia balik.. tak ada pilihan lain.. kalau dia cederakan diri dia sebab aku,aku akan serba salah seumur hidup” *eleyh cakap jela kamo tu syg kt dia lagi.. alasan nak vogue je =P

“ala dia da insaf da tu.. semua orang penah buat silap.. tak ape lah bagi la dia peluang ke 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16….+n”

“akhir nye dia datang balik merayu2 suruh aku kembali pade dia.. har har (glk jaat)” *yang nie aku tak pernah dengar lagi la kan dari mulut kawan2 girls aku.. tapi maybe diorang cakap dalam hati smbil tengok cermin mase tengah mekap kan.. mane lah tahu~

Ok dah cukup siket2 merepek ihsan.. kembali ke tajuk utama.. ermmm.. errrrmmm… (*hoi idea !! apsal ko hilang !!)

Sebenarnye aku nak cakap dari pandangan aku.. sebab aku lagi suke pandang ke kiri bile orang pandang ke kanan..sebab most of all orang boley cite ape y ade kat sebelah kanan tapi aku dan beberape orang je yang boley cerite ape yang kitorang nampak kat sebelah kiri.. mostly nye tak ade pape pon yang interesting.. ceh~

Haa ingat balik dah… aku selalu tertanya2 kenape girls lemah dari segi mengawal emosi padehal ramai yang cemerlang time menghafal.. apetah lagi time hafal biologi form 5 chapter 3.. eh silap.. tu boys.. termasuk aku.. houh~

Sebab ape macam nie girls ?? kenape sedih sangat…? Mai sini nak pujuk.. alaa sedey nye dia.. see caring kan boy.. concern bile girls sedey =) *lari tajuk..

Boyafriend yang lari jangan dikenang… hilang tak rugi.. ramai gegirls yang baik tapi kena cerai talak 3.. aku kesian tengok diorang da macam orang yang study last minute mase exam.. serabut huru hara hidup.. rambut serabai, makan tak nak, mandi lame2 nanges mengadu nasib kat shower.. sian kan.. oomaigod~

Ade satu soalan yang aku selalu tanya kawan gegirls aku bile diorg cerita pasal bf or ex or monyet or buaye or wateva beloved diorang tu… aku selalu tanye..

Sebab ape kamo becinte ??

n jawapan diorg…

a)frust ngn ex .. b)nk bgi ex jeles .. c)nk try n error .. d)lonely.. e)jeles tengok kawan semua nye ade pasangan.. f)dia ngorat aku, ape aku boley buat.. g)aku nak skandal2 je actually tapi tersangkut plak.. h)aku memang dah minat dia dari zaman sekolah lagi dowh.. i))blablabla (aku memang dah tau girls memang banyak jawapan dia bile aku tanye soalan.. kan boys =)

tapi tak ade sorang pon yang penah jawab:

“sebab aku dah nampak mase depan aku akan bahagia dengan dia..”

(eleyh bile aku da tulis macam nie baru la ade yang nak ngaku ade cakap jugak.. ok ok.. menang la kat korang.. ceh.. tak penah nak bagi aku menang ! )

see… sangat jarang girls nie terima seorang lelaki dalam hidup dia mase zaman remaje adelah kerana dia dah nampak mase depan dia dengan that guy.. mostly adelah sebab hati aku kate aku ikut saje.. kan gegirls..

kenape girls selalu nye tak nampak lagi mase depan yang cerah dengan their guy ? sebab kebanyakan lelaki nie masih belum berjaya dan tak punya apa2.. yela duit belanje awek pon still mintak kat parents lagi kan…tapi tak penah ke korang terfikir wahai gegirls sekalian… bile korang melihat mase depan yang cerah dengan boboi pilihan korang for sure korang akan jage dia selayaknya…

kenape aku cakap SELAYAKNYA ?? sebab mostly kerana ikutkan hati yang sedang dilamun cinte korang akan menjage boboi korang bagai menatang minyak yang penuh.. korang jage diorang lebih dari sepatutnye.. so diorang akan demand.. mintak nie mintak tu.. last2 maruah tergadai.. modal dia 30 hingget je sebab sewa hotel bajet… sedih la.. hotel bajet je~

or korang cume suke2 je try and error so korang akan jage boboi korang kurang dari sepatutnye.. so diorang akan bermain kayu tiga.. almaklum lah kurang kasih sayang.. see.. semua sebab sape ?? salah sape ?? ok aku no komen… yee.. yeee.. dua2 salahhh.. (tengok tu tak nak ngaku lagi tu salah sendiri…kan )

ape2 pon actually aku just nak cakap pade gegirls yang punye masalah cinte or emosi terganggu ni cube duduk diam2 dalam bilik (nak bawak 5 kotak tisu giant pon xpe xde hal punye) then cube fikir.. bile terjadinye sesuatu masalah seperti cerai talak 3 yangkorang hadapi nie.. ape perancangan Allah sebenarnye.. cube lihat mase depan korang secara POSITIF.. cube bayangkan perjalanan yang disusun..

kalau korang nie jenis tak ade pengalaman dan tak mampu nak berimaginasi melangkaui mase.. sedar la korang memang tak matured lagi.. so pegi la tanye penagalaman kakak2 korang or gegirl2 berpangkat akak.. jangan lah pegi tanye abang2 sebab abang2 always akan cakap they all always can survive easily… bersama merafora didalam cerita diorang.. ah dasar buaya.. tidak pernah mengaku menangis kerana gadis..

so sekarang gegirls tahukan kenape boboi bile ade masalah diorang suke duduk menyendiri menjauhkan diri dari semua orang.. sebab diorang nak berfikir dan mencari jalan terbaik untuk diorang.. sebab tula boboi nampak tak sedih bile clash sebab diorang dah cube berfikiran positif dan lihat mase depan mase duduk sorang2 dalam bilik.. padehal kalau girlas time tu stil tengah nanges berkotak2 tisu sambil cite kisah sedih kat kawan sambil dibatu apikan kawan + bergosip (sempat lagi)…

tengok tu.. pade mase boy da mule melihat mase depan gegirls masih menangis teresak2.. work fast, prepare today n always see ur future so we all men in this world will never easy to see ur tears gegirls.. but this thing will never happen…why ?? u can answer it bebeh~

I hope.. I hope.. I always dreaming to see a cute lil girl just smile n say when their ex left them..

“this is my fated but I’ll challenge myself not to cry.. I take every mistake I made as an experience for me to move forward in order to create a good future of mine”

Aku penah post kat wall fb aku and cakap…

when i see a little girl crying.. i always think how innocent they r to get hurt by a little boy.. that's why i always call them BUDAK KECIK n make them laugh n hepi again =)

kenape aku post macam tu ?? sebab aku cume nak bagi budak2 kecik nie rase masih ade orang yang ambil berat dan take care kat diorang mase diorang sedih even bukan family or kawan2 tapi ade orang yang hepi kan diorang.. actually aku tak reti pon hepi kan orang yang tengah sedih2 nie.. aku tulis sebab nak bagi diorang harapan je.. nanti2 adelah tu orang yang hepi kan diorang… hehe =P

aku belajar satu bende dalam hidup nie yang sangat berguna untuk sembuhkan sakit emosi.. ubat yang menyembuhkan.. juga sebagai senjata yang membunuh…

W O R D S

actually words is mean nothing.. but how u said it mean everything…~

so gegirls yang dah penat membace.. skipper2 yang bace perenggan awal n akhir saje.. and tak lupe jugak boboi2 yang yang membekap… just always be POSITIF and always look beyond the limit… u’ll see ur future..rite..

ONE MEN CAN MAKE ONE WOMEN HATE ALL MEN….

*but do u know.. all men r willing to make that women hepi again coz they want to show to that women that NOT all men are the same (^^,)~

p/s : time aku cari2 gambar untuk letak kat entry nie aku terbaca sorang blogger boy yang juga wonder about air mate gegirls nie.. so just view him.. nice article ADIE

huarrgghh *ngantok.. nite ualls~ o413 20011123

2 comments:

  1. yark...aq nak rembat ayat blog ko -ilyas-

    ReplyDelete

put ur link here blogger.. ~♡