klik kasi ikan mkn..di0wg lapa la~

Thursday, August 25, 2011

kenape boys sentiase bekap boys... tak kesah la boy betol ke tidak.. alah macam la girls tak buat bende yang same kan...



haaa mostly girls kt luar sane mesti setuju kan dengan ape yang aku cakap.. girls sambil buat muke then cakap..
"alah boys memang.. semua macam tu.. bekap kaum sendiri je"... or " a'ah aku setuju aku setuju dengan statement tu"(sambil melompat2 angkat tangan -kena lah lompat sebab pendek haha) and "ntah.. menyampah.. tak aci betol"...

macam tu lah contoh2 ayat yang aku dengar...(banyak je lagi tapi malas nak tulis nanti ramai yang terase.. almaklum lah girls kan memang sifat dia mudah menangis haha)

okeh kembali pada tajuk utama... kenape boys bekap boys... samtimes boys salah pom still kawan2 boys dia bekap kemaen... (aku pom salah sorang dari2 orang2 yang sebegitu).. jadi aku pom nak bagi tau la kat korang2 yang tak tahu kenape boys macam tu....

1st -
naluri semula jadi..
dah lumrah semula jadi kite sifat perkauman nie ada dalam diri manusia kan... so naluri semula jadi dia memang akan bekap boy laen even dia tak kenal dan tak tahu ape sebab tapi dia still pertahan kan jugak mula2 then baru tanya "eh ape masalah sebenar nye?? aku bekap je tadi tapi tak tau pape pom"(sambil buat muke tak bersalah... hampes kan ?? tapi tu lah dah sifat semula jadi.. girls pom same so kat sini kite same2 fair haha..
2nd -
boys lebih memahami boys..
semua orang tahu boy lebey faham boy and girl lebey faham girl.. sebab perasaan yang dia alami tu same dengan ape yang boy laen tu alami so dia faham la.. simple... jadi dia tau ape sebab dan kenape boy laen tu buat satu keputusan... dia tahu REASON nya... girls tak tahu kan dengan hanye tengok situasi tapi boy ade skill untuk bace situasi.. (boy memang bagus kan.. suke aku dengar statement aku tu hehe)
3rd -
boys yang frust menonggeng dengan girls pada zaman cinta monyet dia dulu2..
haa tu dia... girls baca statement atas nie dan2 senyum sampai telinga mata sampai juling.. ish3.. haa nie juga faktor yang buat kan boy tu anti kat girls.. sikit2 girls salah sikit2 girls punca.. sikit2 girls.. sikit2... ah pape jela... so boy yang macam nie korang sekeh je kepale dia sebab dia memang akan sentiase bekap boy seboley2 nye dan biar girl tu disalahkan.. kan.. tak baek la boy macam nie... ini tidak adil pade girl.. (ceh 1st time aku bekap girls -takpe.. terpakse)..

4th - dia dulu BFF girls tu or EX-bf..
ahh persetan kan title BFF.. best frend forever konon.. pade laki mane ade istilah best friend dengan girl... ini kan forever.. mesti ade salah sorang akan terjatuh tangge guling2 punye.. haa jatuh tangge ?? (jatuh hati la maksud aku.. lembab la ko nie.. dey)..
ok kembali pade tajuk la ihsan oii... so boy nie maksud dia seorang yang rapat dengan girl tu dulu dan tahu baek buruk girl tu.. or maybe dia dendam dengan girl tu sebab hajat tidak kesampaian kan... sedih~ so bile berlaku satu drama antare that girl ngan other boy.. mule la dia nak tunjuk bagus dia dengan bagi statement yang buruk2 kan girl tu konon2 nye dia kenal girl tu baek buruk dia kenal so orang akan pecaya kata2 dusta dia(sebab sometimes dia akan reka2 cita bagi drama dia nampak menarik).. sian kat girl tu kan..(ces ak bekap girl lagi.. huh)..

tapi itu la rialiti yang aku nampak.. seboley2 nye dia nak salah kan girl tu pade hal dia tak ade kena mengena langsung dengan situasi tu... so girl.. korang kena tahu sebenarnye boy yang macam tu dia nak cari peluang untuk sakit kan hati korang balik supaye dia rase puas.. so lau bende nie terjadi kat korang.. korang bersyukur la boy tu dah tak ade dalam hidup korang sebab boy macam tu s a m p a h..... ye.. SAMPAH...

banyak je lagi sebab2 dia.. tapi dah jadi lumrah kalau tulis panjang2 nie selalu yang bawah2 nie penat je tulis... aku just tulis nak bagi korang bace... bukan nak bagi korang bosan...

alah tapi 4 tu pom dah cukup kan.. cukup kan.. kan... haa bagus (^^,)~
tapi girls korang sume jangan risau... mostly boy memang baek sebab boy punya sifat sebagai pelindung... so sebenarnye girls selamat berada dibawah jagaan boy.. lagi2 boy macam kami yang concern dengan feeling korang.. kitorg pandai amek hati orang tapi kitorang pulangkan balik lah.. haa see baek kan kitorang... =)

3 comments:

  1. hyee...http://miramiraie.blogspot.com/2011/08/terima-kasih-sk-seri-pinang.html?spref=fb..jom lawat

    ReplyDelete

put ur link here blogger.. ~♡